Unsplashed background img 1

Info

AFDELINGEN

LEEFTIJD
MEISJES
JONGENS
SAMEN
6 tot 8
Speelclub Meisjes
Speelclub Jongens
Speelclub
8 tot 10
Kapoenen
Bengels
Beka’s
10 tot 12
Kwiks
Rakkers
Rakwi’s
12 tot 14
Tippers
Toppers
Tito’s
14 tot 16
Tiptiens
Kerels
Keti’s
16 tot 18
Aspi Meisjes
Aspi Jongens
Aspi’s
LEIDING?

De leiding is 18+ (soms ook enkelen 17+). De leiding kan gemengd zijn: soms staat er een leider bij een meisjesafdeling of een leidster bij een jongensafdeling. Er wordt wel steeds getracht dat er minstens één leider bij elke jongens- en minstens één leidster bij elke meisjes-afdeling staat.

Onze leidingsploeg bestaat dit jaar uit dol-enthousiaste leiding!

De groepsleiding: . We hebben ook twee VB’s (Volwassen Begeleiders) en een proost die ons helpen alles in goede banen te leiden. De VB’s zijn . Onze proost is .

ZONDAG

De chirozondag begint telkens om 14u en is gedaan om 17u. Keti's mogen tot 17u30 blijven en Aspi's tot 18u. De leden worden elke zondag aan het het hek afgezet. De ouders gaan niet op het terrein tenzij ze een vraag hebben voor de leiding. Een koekje hoef je niet mee te geven, een drankje mag wel maar alleen water. Neem wel in je auto een plastiek of deken mee voor het geval uw zoon of dochter “een beetje vuil” is. GSM of geld laat je best thuis tenzij anders afgesproken.

CHIROHEEM

Ons heem staat in de Daalstraat 36 te Mere. We beschikken over behoorlijk ruime lokalen omgeven door een groot grasplein, een terras en een basketbalpleintje.

Onze lokalen worden niet verhuurd aan andere verenigingen. Dit door verzekering en beslissing van de gemeente.

UNIFORM

Voor de Speelclub volstaat een Chiro-T-shirt. Vanaf de Beka’s draagt iedereen elke zondag zijn Chiro-speluniform: een beige Chirobroek of -rok, een Chiro-T-shirt en een blauw Chirohemd of -pull. Het uniform is te koop in de Chirowinkel: de Banier. De dichtsbijzijnde Banier is in Aalst
Molenstraat 65 (dichtbij De Werf)
Tel: 053/70.13.80.
Meer info is te vinden op de website van de banier.
Om de prijs een beetje te drukken hebben wij onze eigen blauwe Chiro-Mere-T-shirt laten maken. Deze zijn goedkoper dan de T-shirts die verkrijgbaar zijn in de Chirowinkel. Je kan dit aankopen bij de inschrijving of bij je leiding. Wij bieden u ook de mogelijkheid om tweedehandsuniformen aan te schaffen. Ouders die geïnteresseerd zijn komen best om 17u na de chiro eens langs en vragen naar leid(st)ers . Zij helpen u graag verder en kijken welke maten nog beschikbaar zijn.

Nu is er ook een 2dehands groep op Facebook van het gewest Aalst

De Banier
COMMUNICATIE

Om onze leden op de hoogte te houden van op stapel staande activiteiten, is er ons driemaandelijks ledenboekje: De Kriebel. Verder houden we onze leden ook op de hoogte via e-mail. Online kan u altijd onze kalender raadplegen. Buiten dit alles gaan we ook met onze tijd mee en hebben dus ook een facebook-pagina. Hierop blijf up-to-date van wat leeft op de Chiro en daarrond. Hier kan je dan ook berichtjes kwijt gericht naar de hele Chiro.

INSCHRIJVING

De inschrijving gebeurt in principe bij het begin van het werkjaar (september) maar je mag ook nog tijdens het jaar nog aansluiten. Om je in te schrijven, vul je het volgende fomulier in en betaal je het lidgeld, uw kind is er een heel jaar mee verzekerd en kunnen wij het nodige materiaal aankopen voor de vele Chiro-zondagen. Voor speciale activiteiten (zwemmen, schaatsen, film, weekend, …) wordt apart geld gevraagd.
Nieuwelingen hoeven zich niet direct in te schrijven: na een aantal proef-zondagen kan je beslissen of je al dan niet wil aansluiten. Gelieve wel al het formulier in te vullen zodat we u op de hoogte kunnen houden van de activiteiten.

BIVAK

Het bivak is de kroon op het werkjaar. We trekken er dan met z’n allen 11 dagen samen op uit. Het kamp is (bijna) altijd van 21 tot en met 31 juli UITZONDERLIJK DIT JAAR VAN 22 juli tot 1 augustus. De jongste afdelingen slapen in gebouwen, de oudste afdelingen (vanaf Tito’s) slapen in tenten. Er gaat steeds een uitgebreide kookploeg en verpleegster mee. Dit jaar trekken we naar .

CHIRO, EEN VERPLICHTING?

Chiro is uiteraard geen verplichting! Het is helemaal niet erg als je niet altijd kan komen. Wat wij als leiding wel belangrijk vinden is dat je regelmatig komt als je graag meegaat op bivak. Zo kunnen we als hechte groep op kamp vertrekken en dat is het leukste voor iedereen! Wie niet voldoende komt, kan geweigerd worden voor het kamp.

JAAROVERZICHT

Hieronder ziet u een chronologisch overzicht van een Meers Chirojaar (data zullen pas definitief zijn na het startweekend van de leiding):

 • - Begin september is er de Overgang.
 • - In de loop van september kan je je dan online inschrijven en krijg je de eerste Kriebel op de Chiro.
 • - De laatste zondag van September ons alomgesmaakte eetfestijn: Os aan’t Spit.
 • - Begin oktober gaat de leiding op startweekend. Er is die zondag dan geen Chiro.
 • - In november komt Sint-Maarten op bezoek.
 • - In de kerstperiode houden we onze jaarlijkse wintercinema & zorgt de leiding voor een hartverwarmend drankje en cadeautje met de middernachtmis.
 • - Eind februari / begin maart is er onze reuze-koekenslag!
 • - Eind maart / begin april gaat de leiding steeds op kampvoorbereidingsweekend. Er is die zondag geen Chiro.
 • - Het eerste weekend van de Paasvakantie is het Sjorcafé!
 • - Op Paaszondag is het meestal geen Chiro.
 • - Het kamp gaat dit jaar door van .
Nog vragen?

Mail gerust naar leiding[at]chiro-mere.be of voor specifieke vragen aan onze Volwassen Begeleiders naar vb[at]chiro-mere.be

Unsplashed background img 3

Kamp

Algemeen

Ieder jaar trekt Chiro Mere er 11 dagen op uit! Er wordt geravot, gespeeld, gelachen, gezongen en aan Chiro gedaan van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Het is hét hoogtepunt van het jaar, de kers op de taart, de chirowimpel aan de fiets! Traditiegetrouw doen wij dit telkens van 21 tot 31 juli . Hou dit dus zeker vrij! Alle details omtrent het bivak, wat je moet meenemen, wie waar wanneer en hoe, kom je te weten tijdens de inschrijvingsronde van je leiding. Deze komen eind juni/begin juli thuis langs om alles van naaldje tot draadje uit te leggen. Daarbij krijg je een kampkriebel met alle uitleg. Ben je nieuw en nieuwsgierig? Kijk dan snel eens in ons kriebelarchief voor info over onze vorige kampen.

Kamp

In gaan van van op kamp naar

Info Kampplaats klik

Mis het kamp zeker niet!